Hittegolf

Dat het heet is mag inmiddels duidelijk zijn. Binnen ons branche niet voor elke klus ideaal. Er zijn echter ook zaken die juist een voordeel hebben aan deze temperaturen.

Denk daarbij aan het ontstickeren van allerlei oppervlaktes.

  • Stickers
  • Zelfklevend materiaal (bv stof met een plaklaag)
  • Gesneden plakletter
  • Raamfolies

Sign-specialisten maken bij het verwijderen van zelfklevende folies vaak gebruik van warmte. Daarvoor maakt men gebruik van een hitte föhn en soms zelfs een warmtecabine bij het opwarmen van een gewrapte auto. Door de warmte wordt de lijm zacht en laat de folie makkelijker los.

Mocht u er aan denken om, op korte termijn uw oude belettering te verwijderen? Doe dat dan nu! Zet uw auto in de zon of ontsticker uw ramen op het moment dat de zon er op staat. U zult merken dat het er makkelijker afgaat.

  • Een ander voordeel is dat bannermateriaal met hitte soepel wordt en eventuele aanwezige kreuken verdwijnen uit het materiaal. Ziet dat er in ieder geval weer strak en kreukloos uit.

Er zit echter ook een nadeel aan dergelijke temperaturen. Met name de kunststoffen doen het minder goed bij deze extreme temperaturen.

Plaatmateriaal wordt zacht door hogere temperaturen.

Wanneer u een kunststof bord heeft hangen, zou het kunnen dat de nu op de proef worden gesteld. Probeer waar mogelijk direct zonlicht te vermijden.

Ons overall advies: Benut de hitte waar mogelijk en houdt verder kunststoffen en het hoofd koel!